Destination Africa er første The Code-medlem i Norge!

I dag er det offisielt at Destination Africa er Norges første lokale medlem i The Code! Medlemskapet forplikter Destination Africa til å beskytte barn mot seksuell utnyttelse i egen virksomhet. – Dette er supre nyheter for bransjen, og vi håper flere vil dra nytte av The Code!

 

The Code, kort for The Code of Conduct for the Protection of Children from Sexual Exploitation in Travel and Tourism, er et initiativ som drives av ECPAT International og lokalt av ECPAT-medlemmer i hele verden. I Norge er det ECPAT Norge som har ansvar for implementeringen og ivaretakelsen av medlemsorganisasjonene. Du kan lese mer om The Code på denne lenken.

Bilde av de ansatte i Destination Africa.

-Reiselivet må gjøre sitt i kampen mot seksuell utnyttelse

-Mitt første møte med The Code og ECPAT var på verdens største reiselivsmesse, ITB i Berlin, for noen år siden. Jeg visste straks at dette var viktig, og ville finne ut hva jeg kunne bidra med, sier Rune Engstrøm som er daglig leder av Destination Africa.

Destination Africa er et reisebyrå som tilbyr pakkereiser til Sør-afrikanske land. Pakkene inneholder alt fra golfreiser, spa og velvære til eventyrlige opplevelser.

-Menneskehandel og seksuell utnyttelse av barn er et enormt problem på verdensbasis, og reiselivsbransjen må gjøre sitt for å stoppe det. Det viktigste vi kan gjøre er å holde øynene oppe, og se hva som skjer rundt oss. For hoteller og andre deler av vår bransjes infrastruktur er rutiner om varsling ekstremt viktig. Mye av verktøyene vi trenger finner man på thecode.org og vi gjør vårt beste for å få våre leverandører til å følge disse retningslinjene. Vi har nå også fått Åpenhetsloven der bedrifter forplikter seg til å sjekke sin leverandørkjede. Her er det mye opplysningsarbeid som trengs for at alle skal være klar over hva man skal forholde seg til, sier Rune Engstrøm.

 

-Dette er veldig spennende!

-Dette er en veldig spennende utvikling for oss! sier Ann-Kristin Vervik, generalsekretær i ECPAT Norge. -Internasjonalt har The Code flere medlemmer fra store selskaper og hotellkjeder, som også opererer i Norge, medlemskap i store organisasjoner, men Destination Africa er det første lokale medlemskapet vårt i Norge.

Åpenhetsloven for større virksomheter trådte i kraft i juli 2022. Ifølge Forbrukertilsynet må det foretas en analyse av hvor stor risiko det foreligger for brudd på grunnleggende menneskerettigheter og anstendige arbeidsforhold i de ulike delene av virksomheten internt, i leverandørkjedene og hos øvrige forretningspartnere. Du kan lese mer om Åpenhetsloven her.

-I år er det første året Åpenhetsloven fungerer. Åpenhetsloven forplikter selskap til å forebygge brudd på menneskerettigheter i leverandørkjeden deres. Gjennom The Code Child Protection Risk Assessment Tool — The Code har alle virksomheter innenfor reiselivet tilgang til et gratis verktøy for risikovurdering, som kan danne grunnlaget i en bredere aktsomhetsvurdering. Verktøyet er utviklet for å hjelpe virksomheter til å identifisere, vurdere sannsynligheten for, og forstå potensiell risiko i forhold til seksuell utnyttelse og menneskehandel av barn. Dette er supre nyheter for bransjen, og vi håper flere vil dra nytte av The Code!

Ønsker dere å bli medlem av The Code? Ta kontakt med oss på reiseliv@ecpatnorge.no!

Forrige
Forrige

Undertegn oppropet - Internett er ikke trygt for barn

Neste
Neste

Kiko og Mangemegene!